Hur man köper hus/mark i Hua Hin på Skandinaviska.

Hur man köper en fastighet i Thailand (hus och tomt/mark)

Vi förmedlar mest andra hands hus men också mycket tomt mark i större o mindre bitar.. Hus kan variera från så lite som 2.5 mil THB och andra hus  med fantastiska lagen och vyer kan någon gång passera 50 mil THB Du kan köpa ett nytt hus i of-plan (ritningsstadiet) och sedan måste du vänta 6 månader till 1 år tills hus och kanske en pool  är klar, det är ett bra sätt att få bra lagen och bra priser, det kommer sa klart med en större risk om tex bygget inte skulle bli av.

Om du panerar att köpa ett hus eller tomt genom oss, så det första du ska göra är att berätta for oss, din budget, val av område, antal rum, storlek, läge mm., utifrån dessa uppgifter sa tar vi dig till de fastigheter vi tror skulle passa dig bast.. När du bestämt dig för att köpa, sa måste du lägga ner en icke-återbetalningsbar handpenning på cirka 200 000 THB och vi kommer sen att överföra din fastighet inom 30 dagar. Vissa kunder använder en egen advokat för att utarbeta kontrakt, göra en due diligence (koll av alla papper, område mm) och hjälpa till med transfer av ägarskap.  

Det finns tre satt att köpa och kontrollera ägarskapet.

  1. Du har en Thai partner,,, läs lanken  https://huahinproperty94.com/thai-and-foreigner-buying-property-together/
  2. Du leasar marken och köper huset. Vi rekommenderar att man leasar på en tomt som har en avstyckning som du har ratt att sälja till tredje part. Da ar det mycket lättare den dagen du vill sälja vidare da du aven kan sälja till Thailändare och mix par. Ofta ar hus utan avstyckningen mycket billigare i inköp men sen mycket dyrare i månatliga avgifter. Gå aldrig med på att inte registrerar din Leas på land kontoret, det ar farligt da ditt avtal som du tecknat kommer att bli värdelöst efter tre ar, det ar ditt ansvar att se till att det blir gjort.

Nar man registrerar sin Leas på 30 ar sa betalar man for hela perioden, gå aldrig med om att betala lease avgifter varje ar, det ar fel. Var noga med att en kunnig advokat hjälper dig sa du far in alla dina rättigheter i kontraktet.

3. Manga väljer att lagga marken i bolagsform eller ta over ett existerande bolag dar man själv ar director och 49% aktieägare, det har visat sig vara det säkraste sättet att aga aven om det ar en gråzon da de 51% thailändare ofta ar sk nominees,.

Var noga med att göra saker o ting ratt, manga har sagt till mig hur enkelt det var nar de köpte sitt hus och inte alls komplicerat, det engelska talesättet,,,if its to good to be true it probably is stämmer ofta in har. Man har i enkelhetens och kanske snålhetens namn istället tagit over ett jätteproblem, skatteskulder, en huskropp man inte äger mm mm, som man helt undvikit genom att använda en certifierad mäklare eller advokat.

Nar man köper hus och mark sa behöver man inte visa pengar på land kontoret sa det ar möjligt att betala mellan konton i Europa. Lycka till. Kontakta gärna oss for en visning.